BANDY

Bandy. Nooit van gehoord? Foei! Het is de moedersport van ijshockey én veldhockey.

Bandy is het beste te omschrijven als hockey op schaatsen. Bij Bandy is er geen sprake van fysiek contact en er wordt gespeeld met een korte stick. In Nederland wordt Rink Bandy gespeeld, wat staat voor 6 tegen 6. De keeper heeft geen stick. In Scandinavië, Rusland, Siberië, Amerika en Canada wordt op een grotere ijsplaat gespeeld, 11 tegen 11. De sport is in deze landen razend populair.

Bandy is een snel en explosief schouwspel. Een schouwspel waarin spelers over het ijs schieten, draaiend en kerend, elkaar ontwijkend, snel en explosief. Het spel switcht in no-time van verdediging naar aanval, omdat er geen gevaar is voor buitenspel (bij Rink Bandy). Er wordt gespeeld met een oranje gekleurd kunststof balletje, iets groter dan een tennisbal die de keeper ook nog eens mag uitwerpen. Een spel voor alle geslachten en leeftijden en zonder ingewikkelde spelregels. Waar het ijshockey vooral bestaat uit lichamelijk contact en agressiviteit, is Bandy een sport waar sportiviteit, behendigheid en Fair Play voorop staan. Uitgaan van eigen kracht en mogelijkheden, in plaats daar de tegenstander voor te gebruiken. Het ontwijken van de tegenstander stelt eisen aan de schaatstechniek, behendigheid en conditie en dat kun je trainen! Het is bij uitstek een uitdagende teamsport.

Kom mee doen!
Meld je aan en kom eens meetrainen. Onze senioren trainen elke dinsdag van 21:15-22:30 uur op de trainingsbaan van de ijsbaan in Eindhoven.
Je kunt 3 keer gratis meetrainen voor. Wij zorgen voor een volledige uitrusting die je kunt lenen, alleen voor schaatsen en handschoenen moet je zelf zorgen. 

De junioren trainen op alle even weken op zaterdag van 17:00 – 18:15 uur.

Inschrijven is mogelijk via deze website. 

 

RECENT NIEUWS

Wil jij lid worden van het nieuwe jeugdteam (12-16 jaar)? Zaterdag’s in de oneven weken van 17.00 – 18.00 uur op de trainingsbaan van ijsbaan Eindhoven.

Senioren trainen iedere dinsdagavond van 21.15 – 22.30 uur.

In vergelijking met ijshockey is Bandy minder blessure gevoelig en zijn de kosten lager.

Meld je hier aan

Een kopy van het huishoudelijk reglement is verkrijgbaar bij het bestuur.

BANDY IN DE MEDIA!

In gesprek met Studio040, luister hier.

TRAIN MEE EN ERVAAR BANDY!

Stuur ons een mailtje of kom gerust eens kijken, elke dinsdag van 21:15 – 22:30 uur, jeugdteam (12-16 jaar) Zaterdag’s in de oneven weken van 17.00 – 18.00 uur